Hej då 2013 – heja 2014!

DECEMBER13_ÖVERSTDet nya året har börjat. Det nya, härliga och så mycket bättre 2014, eller?

Jag var faktiskt hyfsat nöjd med 2013 måste jag säga. Kortfattat innebar 2013 nya upplevelser, flera nya kontakter yrkesmässigt men också möten med gamla vänner och kollegor. Under våren koncentrerade jag mig mycket på jobbet samtidigt som jag förberedde inför mitt 40-årskalas, genomförde en kbt-kurs vilket gav både bekräftelser och nya insikter och hann även med en långresa till sol, bad och matfrosseri i Västindien. En härlig sommar i Småland och på västkusten då jag hann träffa min brorsdotter och familj.

Under hösten avslutade jag mitt jobb på mässan och fick därefter möjlighet att frilansa ett tag samtidigt som jag kunde ta det lite lugnare. Så 2013 var ett bra år med många intressanta möten och erfarenheter och ett riktigt bra resår. Västindien, två vändor till London under sommar och vinter och Cypern under hösten.

Utmaningen för 2014 blir att hitta nya intressanta jobbprojekt som är långvariga samt att börja träna ordentligt. Med andra ord, fortsätta allt spännande jag påbörjat under 2013!

Highlights 2013

JANUARI

JANUARI13

Denna månad präglades av mitt arbete på Stockholmsmässan och vårens inredningsmässa Formex. Härliga färger och en vår-boost inför kommande månader.

FEBRUARI

FEBRUARI13

Firade vänners födelsedagar, middagar och mys och en fantastisk resa till Guadeloupe i Västindien!

MARS

MARS13

Denna månad bestämde jag mig för att på allvar påbörja en kbt-kurs. Kursen var bra men kräver mycket arbete själv och håller på hela livet ut, det finns inget stopp-datum. Det handlar om att ändra sitt beteende och förstå varför man handlar som man gör i vissa situationer. Konkreta tips och övningar gör det lättare att komma igång och verkligen implementera detta i min vardag. Yoga och mindfulness är en del av behandlingen och jag kämpade tappert med något som heter ”bodyscan” men detta var inget för mig kom jag fram till. Men jag har tagit till mig av det jag lärt mig och försöker att inte glömma bort det.

APRIL

APRIL13

Höst brukar vara min årstid, men detta året har jag verkligen suktat efter ljus och att få sitta ute och äta och bara njuta. Jag är tacksam varje dag jag passerar utmed Strandvägskajen och tiden då jag kan sitta på bryggorna eller bänkarna vid vattnet och bara spana, sola och njuta! Det sägs att man blir blasé efter ett tag på området där man bor, men jag gillar Östermalm med vattnet och lugnet. Våren brukar vara en tid för utställningar och jag passade på att besöka en gammal väns vernissage. Valborgsmässoafton är en speciell dag för mig och min sambo eftersom vi träffades denna kväll. Detta år firade vi 15 år tillsammans och hur firar man bäst? Ett sätt är att äta god mat. Vi besökte restaurang Djuret i Gamla stan, en (mättande!) upplevelse! Att äta ALLT på en kalv, vilket var djuret för kvällen, hade jag nog inte gjort annars. Likaså att dom bär in mat tills vi säger stopp var också en ny upplevelse, så det hänger på hur länge du härdar ut. Vi klarade cirka 7 rätter innan vi rullade vi ut.

MAJ

MAJ13

Förberedde inför mitt kalas i juni, med inbjudningar, cateringfirma, musik och allt därtill. En liten slottsweekend på Södertuna kom som en upplyftande avkoppling.

JUNI

JUNI13

Detta året fyllde jag 40 år, min mamma 70 år, min bror 35. Det skulle vi inte låta gå obemärkt förbi och bestämde oss för att fira tillsammans en vecka på Cypern under september, som en present till oss alla. Att fylla 40 år, vad kan jag göra åt det? Denna fråga har jag debatterat häftigt med mig själv men när det väl var dags kändes det inte så farligt. Mitt kalas blev lyckat och jag är glad att mina vänner, bekanta och min sambo gjorde detta till en jätte fin dag. Livet fortsatte därefter som vanligt och det är jag tacksam för. En anledning till att min 40-årskris avdramatiserades var att en gammal vän tyvärr gick bort i cancer och hon fick varken uppleva sommaren eller sin sons uppväxt. Jag tror inte att hon brydde sig särskilt mycket om sin ålder den sista tiden i livet, så varför skulle jag göra det. Jag är därför särskilt glad över att mitt mammografiresultat strax därefter var bra. Särskilt tacksam just detta året.

JULI

JULI13

En underbar långhelg i favoritstaden London med bästa Mia!

AUGUSTI

AUGUSTI13

Augusti är fortfarande sommar och glädje och detta årets pridefestival var som vanligt fylld av färg och fjädrar!
Denna månad innebar den sista Formexmässan för min del. På väg till pendeltågsstationen den sista dagen på jobbet mötte jag uppklädda gäster som skulle till Kristallengalan. Jag riktigt kände stämningen och förväntningarna blandat med sommarkänslor. En om- och nystart inför hösten kändes helt rätt att planera för!

SEPTEMBER

SEPTEBMER13

Så kom då äntligen septemberresan till Lollo & Bernie på Cypern. Den som sett fram emot detta mest av oss alla var Maya. För övrigt har september varit en bra månad med många lunchdejter, spännande träffar och en sensommartur ut till en väns stuga för avkoppling.

OKTOBER

OKTOBER13

Utställningar och höstinspiration, vänmiddagar, mingel och kurser.

NOVEMBER

NOVEMBER113

Filmfrosseri, internetdagar, mässor och avslutningsvis julfest Korean style.

DECEMBER

DECEMBER_london13

Julshopping i London blev en perfekt start på julruschen ;) Annars har julen varit strålande, avkopplande och lång detta år. Nu väntar ett gott nytt år med en ny resplan…. to be continued….

Lämna en kommentar