Mina check-in´s i Foursquares tidsmaskin

foursquare timemachine

Jag är en utav dom som fortfarande gillar och använder Foursquare som incheckningstjänst. Facebooks checkin är mer utbrett och använt idag men personligen använder jag inte detta i så stor utsträckning då jag tycker att dessa fungerar helt olika. Ted Valentin, karttjänsternas konung, har skrivit mycket om tjänsten och statistik:

”De senaste sju månaderna har det i snitt skett cirka 375.000 incheckningar per månad på Foursquare i Sverige. Motsvarande siffra för Facebook är 1.516.000 incheckningar per månad” / Från Ted Valentins inlägg Facebook vs Foursquare i Sverige, 26 april 2013.

Mitt syfte med att checka in via Foursquare är för att tipsa andra om bra platser, restauranger med en kort kommentar och göra komma-i-håg-listor. Här samlar jag de restauranger och caféer jag vill besöka. Vännerna på Foursquare jag har kan vara okända personer eftersom jag vill få tips om bra ställen i andra länder t ex. Visst, det var lite kul med själva leken också i början, att få badges och vara the Mayor på ställen jag besöker ofta. Men idag när det fortfarande inte lönar sig att inneha den titeln försvinner just den poängen.

Av någon anledning har jag missat Foursquare Timemachine (bild längst upp) från i våras som på ett väldigt snyggt sätt visualiserar dina incheckningar och visar din incheckningsstatistik. Min statistik, från 2009, visar att jag mest checkar in på matställen och reserelaterade ställen (hotell, flygplatser m fl.) Man ser även en sammanställning och jämförelse årsvis. Det är så klart allra roligast för en själv att se en resumé över var man varit men jag tycker också att det är intressant att se hur data kan presenteras i olika format. Lite down the memorylane, men det är ju främst det jag använder tjänsten till, att komma ihåg och notera bra (och sämre) platser jag varit på och om någon annan kan ha nytta av min info så är jag bara glad.

foursquare1

checkins

Lämna en kommentar