Sju matmässiga höjdpunkter i San Francisco

Ibland upplever man så god mat att man nästan får tårar i ögonen. Självklart är det hela upplevelsen som räknas i ett restaurangbesök men här har jag fokuserat specifikt det som kom ut på tallriken. Servicen var godkänd på samtliga ställen också. Generellt sett var ställen med kö väl värda att vänta på.

Sanraku japansk restaurang i San Francisco

1) Japanskt i city (nära Union Square): Sanraku (704 Sutter St)
Bentolådan under lunchtid var mer än godkänd. Alla delar var fantastiska inklusive misosoppan till förrätt som verkligen smakade misosoppa.
Kokkari grekisk restaurang i finansdistriktet i San Francisco
2) Grekiskt i finansdistriktet: Kokkari Estiatorio (200 Jackson St)
Servicen måste ändå nämnas här vllken var passionerad och samtidigt återhållsam, hängde ni med där? Här var stora sällskap och mycket affärsfolk av naturliga skäl. Maten var utmärkt. Bröd och olivolja innan maten är i och för sig alltid en risk att föräta sig på med oj vad gott.

Dim sum i SoMa distriktet i San Francisco

3) Kinesiskt i SoMa: Yank Sing (49 Stevenson St)
Himmelskt god dim sum! Emellanåt kändes det tyvärr som när man passerar en turistmarknad där försäljare försöker pracka på en allt möjligt. De kunde möjligtvis dragit ned på springet med vagnarna runt borden. Hade hellre vinkat till mig servitörerna.

4) Frukost vid Union Square: Sears Fine Food (439 Powell St).
Vi snackar rejäl frukost här med gröt, jordgubbar, ”svenska” pannkakor med lönnsirap och San Francisco Chronicle till stort förtret från dem som väntade i kö..

5) Italienskt i Nob Hill: Frascati (1901 Hyde St).
Romantik, tända ljus och en massa par. Italienskt så det förslår. Klanderfri carpaccio. Mums.

6) Italienskt vid Union Square: Scala´s Bistro (432 Powell St)
Troligtvis den bästa gazpachon jag har ätit.

7) Te och örtkakor i SoMa, Yerba Buena Gardens: Samovar Tea Lounge
Drack inget te och åt inga av deras bakelser utan fick nöja mig med en laktosfri örtkaka som var mindre god. Men rekommenderar ett besök här om du älskar te och vill sitta i en grön oas mitt i stan. Ligger ett stenkast från Moderna museet.

Lämna en kommentar