Grand Hyatt San Francisco

Room with a view over Union Square on Grand Hyatt

Sammanfattning: Betyg 3+ Dubbelrum. Tystnad, centralt, bekvämlighet, bra conciergeservice, rymligt rum med bra dusch och separat ”sminkbord” utanför (dessutom extra plus för det godaste godiset jag ätit i skålarna vid receptionen…) Minus för långsamma hissar som stannade vid ett tillfälle. Mager frukostbuffé, inte värd sitt pris. Adress: 345 Stockton Street

Utsikt från Grand Hyatt ut mot Union Square mitt i San Francisco. Här bodde jag och min sambo under en dryg vecka i augusti 2011.

Grand Hyatt som är ett fyrstjärnigt hotell är inget särskilt mysigt hotell utan passar egentligen bäst för affärsresenärer. Men läget centralt mitt i stan är bra när man är där för att turista. Chinatown och finansdistriktet är grannar.

Dubbelrummet var stort och rymligt och jag vande mig efter ett tag att garderoben var placerad i andra änden av rummet från ingången. Jag uppskattade panoramafönstret med utsikt över torget. Hyggligt tyst på nätterna faktiskt, fördelen att bo längre upp i en byggnad.

Grand Hyatt dubbelsäng

Sängen var inget att klaga på. Mjuk men inte för mjuk. Gillar verkligen många och stora kuddar! Men den där dekorativa dubbelvikta filten vid fotänden fick man slänga på golvet varje kväll, onödigt.

Grand Hyatt skrivbord

Tomt i kylskåpet men helt ok om man vill fylla på med egna grejer.

Grand Hyatt badrum

Litet men modernt badrum. Duschen var helt klart godkänd, dvs den funkade precis som man trodde att den skulle funka med en jämn fördelad vattenstråle. Fast personligen föredrar jag duschkabin mot badkar, sitter aldrig i badkar. En detalj, inga hängare för ansiktshandukarna vilket jag saknade. Däremot vill jag hemskt gärna ha en dörr som går att stänga till toaletten. En snygg skjutdörr passar för garderober men inte för badrum.

Grand Hyatt utsikt från restaurangen på toppvåningen

Nu sitter jag i restaurangen på toppvåningen där man även kunde äta frukost. Här med utsikt över finansdistriktet och du ser även Coit Towter på den gröna lilla kullen. Frukosten var mer eller mindre traditionell men jag saknade mycket på bordet faktiskt. Ingen skinka, bara ost som pålägg. Det var inte värt sina pengar. Rekommenderar hellre ett av alla mysiga caféer som serverar varma bagels!

Lämna en kommentar