En mental jorden runt-resa en lördagkväll

När man träffar nya människor över en middag är det alltid intressant att se vilka samtalsämnen som dyker upp. En god vän hade en annan vän på besök från Frankrike som var mitt uppe i en spännande långresa. Samtalsämnet resor och mat var oundvikligt särskilt över ett 30-tal skålar med allt från röror till lamm, kyckling, räkor på restaurangen Tabbouli på Kungsholmen.

Hennes entusiasm för att upptäcka världen smittade av sig på mig. Vi reste jorden runt några gånger i vårt samtal, från elefantpensionat, mexikansk mat, träden på Madagaskar, asiatisk artighet, Indiens kaos och hamnade slutligen i Cook Islands i Stilla havet. Min gamla dröm om att kunna ta ett steg ut från en bungalow ned i ett glasklart turkost vatten består kan man säga!

Karta från sajten Cookislands_travel
Karta från sajten Cookislands_travel

Så därför har jag nu planerat en liten nätt resa, det här blir väl bra! Med start i Tokyo och avslutning på Cook Islands.

Min drömresa!
Min drömresa!

Australien är med i rutten. Måste ju uppfylla mitt mission att sätta min fot på den sjunde och sista kontinenten… :)

Continent badges Tripadvisor
Mina continent badges på Tripadvisor

Nja, det lär nog dröja innan denna resa kan bli av och i ett sträck också blir både dyrt och avancerat, men man kan ju alltid drömma lite. Dessutom har jag faktiskt en riktigt trevlig resa att se fram emot i februari – Guadelope. Jag längtar!

Förresten, trodde att Clafoutis var avancerade att göra…. lite besviken när jag lärde mig att det är typ samma sak som sockerkaka men med körsbär eller plommon i.

Lämna en kommentar