”Det var längesen jag plocka några blommor…”

April i Stockholm

8 mars är datumet för mitt senaste blogginlägg. Fy.Vad.Längesen

Jag gillar inte när folk ber om ursäkt i sina bloggar och nämner det dåliga samvetet för att det har gått lång tid mellan bloggposterna. Varför be om ursäkt för något man medvetet har valt bort. Men visst, ibland tänker jag på att jag är en periodare, både när det gäller Twitter och bloggandet vilket så klart ger lägre trafik.

Om jag backar bandet och går tillbaka till syftet med min webbsida/blogg så var det ur ett söka jobb-perspektiv. 1) Jag ville lära mig WordPress 2) Jag ville visa hur jag skriver och uttrycker mig. Dessutom hade jag vid tidpunkten då jag startade min första WordPress-sajt länge tänkt att starta en resblogg. Jag ville ha en hemvist för mitt resintresse. Idag har jag slagit ihop alla bloggar till en och samma och jag vill helt enkelt bara berätta om sånt jag tycker är roligt eller intressant, däribland resmål.

En hotellblogg jag önskar att jag skapat är A Hotel Life. Anledningen är att deras recensioner av hotell ge en perfekt överblick och verkligen får dig att vilja åka, nu nu nu. Exempel på hotellrecension. ”Why, when, who” och barometern är bra.

A Hotel Life blogg

Sociala kvällar med nya kollegor, men var kom den lilla veckodagsätaren ifrån?

Det är alltid måndag eller fredag. Vart tar resten av veckans dagar vägen? Inte konstigt att månaderna flyger förbi men det är väl så när man har roligt eller börjar bli gammal… Men egentligen tror jag att den lilla varelsen ”veckodagsätaren” och tidsoptimisten är i farten. Han gillar särskilt tisdag-torsdag. Och ibland snor han åt sig halva lördagen.

Jag har redan varit på mitt ”nya” jobb i ca 1,5 månad och har även träffat alla från konsultbyrån på kundfesten vi hade för ett par veckor sen. Det känns verkligen bra att vara en del av det gänget och lite lyxigt att ha två uppsättningar med arbetskamrater. Att jag bara träffar dom andra konsulterna via intranätet ger ändå en viss närvaro men det är svårt att hitta tider att ses. Vi bloggar varje vecka för att hålla oss ajour och ha span på vad alla andra har gjort. Dessa bloggar är inte officiella men det tar ändå en stund på kvällskvisten att sammanfatta veckan som gått men det är bara kul. Mitt andra gäng av kollegor ser jag ju varje dag men vi har också hunnit ha flera sociala tillställningar. Och jag överdriver inte, dom är väldigt trevliga hela bunten!

Och återigen, folk känner folk som känner folk som du jobbat med tidigare…. ja du vet. Den slitna klyschan att världen är liten påminns man ständigt om. Okej att världen är liten i jobbsammanhang om du håller dig till en och samma bransch blir det lätt en ankdamm. Men jag som har flytit runt mellan olika branscher den senaste tiden återser människor flera gånger och framförallt känner kollegor mina ex-kollegor. Du vet aldrig när du träffar människor igen och i vilket sammanhang, väldigt spännande tycker jag.

April

Och vad har jag lagt tid på då jag INTE bloggat…..

 • Rensat ur garderoben på hälften av mitt byx- och kjolinnehav. Vissa av kläderna har jag bara använt ett par enstaka gånger och nu har jag växt ur dom. Sälja eller skänka bort, det är frågan.
 • Besökt små oaser i stan.
  1. Vid slutstationen för buss 56, på Moa Martinssons torg vid Hornsbergs strand ligger My Food Story. En liten hemtrevlig asiat som lämpar sig utmärkt för after work. Drivs av @jenskoenberg och hans fru. För andra gången i fredags var jag och Mia där och inmundigade goda mandus och biffsallad med glasnudlar – utan koriander!
  2. Visste ni att Brunnsgatan Fyra inte bara en adress utan även en teater grundad av Allan Edwall. Det fick jag veta först i lördags. Min kompis Anna bjöd in mig spontant till detta, vi lyssnade på den galna @MorrisIsfeldt
  3. Invigt Strandvägskajens soffor. Älskar denna paradgata på sommaren. Favoritstället är Happy, trots att man blir ruinerad av att köpa en juice. Men efter att ha besökt deras webbsida förstår jag ju att det är solstolen på Happy jag betalar för.
 • Återupptäckt restaurangen och baren Paus med tjejgänget. Vad ska man säga, bästa drinklistan och underbar mat!!
 • Frossat i jordgubbar. Alldeles för tidigt för dom smakade luft. Men väldigt snygga och dekorativa för Instagram.
 • Redigerat foton och drömt mig tillbaka till den afrikanska savannen via resbloggar. Tipsar om Håkans resereportage som sammanfattar hela känslan av vår resa till Botswana. Många långa kvällar är nedlagda på detta så all cred till honom. Jag har inte själv skrivit något men däremot har jag fixat och lagt upp alla mina foton på Flickr och Fotosidan.
 • Repeterat engelsk grammatik. Ibland är ordval en smaksak men det finns ju faktiskt grammatiska regler att förhålla sig till och dessa kan man ibland behöva påminna sig om. Särskilt nu eftersom jag skriver på engelska på jobbet.

Fotot är från Botswana, jag och Håkan tillsammans med våra guider på en av camperna i Okavangodeltat.

Safari Botswana 2014

Så till slut, pastellig påsk på er!

Jag älskar ägg. Det kommer bli mycket av den varan kommande dagar. Liksom föregående veckor, så egentligen ingen skillnad eftersom jag inte tänker förvandla äggen till små pastelliga konstverk vilket jag beundrar andra för att dom gör. Men jag har ingen riktig inspiration just nu. Men kanske gör jag en tårta. Påskgodis in style fick vi i alla fall på jobbet i veckan, från Chokladfabriken, mycket gott. Tack påskharen (a.k.a chefen)!

Glad långfredá!

Lämna en kommentar