Tillbaka från Afrika med en massa nya intryck i bagaget (och en kackerlacka)

Stämplar i passet

Det var nyttigt för mig att gå upp kl. 5 varje morgon under min semester. Idag är det lördag hemma i Stockholm igen och jag vaknade 4.30 och kände mig trött men det var omöjligt att somna om, jag stupade ju faktiskt i säng redan kl. 22 i gårkväll så det är en av anledningarna. Men den stora skillnaden är hur mycket mer jag får ut av dagen!

Vi kom hem i tisdags vid lunchtid och i onsdags började jag på mitt nya jobb! Det känns stort, roligt och samtidigt uttröttande. Alla intryck från Afrika finns kvar blandat med nya ansikten och nya rutiner på ett nytt jobb. Det ska bli skönt med en vardag igen då jag kommer in i mitt nyhetsläsande, får ordning på alla mina foton, träffa mina vänner igen och verkligen kan ladda om inför mitt nya jobbuppdrag. Det är skönt att vara tillbaks men till nya fantastiska kollegor.

LÄRDOMAR OCH EN MASSA GIGABYTES AV INTRYCK

Jag förundras alltid över hur tidsperspektiven leker med ens hjärna då man byter miljö. Ju längre bort och ju fler saker du gör desto mer avlägsen känns vardagen. Det är omöjligt att förstå att vi befann oss i Afrika och stod öga mot öga med elefanter i måndags morgon. Att vi flög rätt in i ett oväder med vårt lilla 4-sitsiga plan i måndags eftermiddag men hur vår duktiga pilot, som visserligen svettades rejäla mängder, landade oss säkert i den lilla flygplatsen Maun i Botswana. Allt detta känns som flera månader sedan, för att inte tala om vardagen strax innan semestern och när jag postade min planering inför resan.

Min dator höll på att gå fullständigt bananas av alla bilder jag tryckte in, men snart så blir det ordning och reda! Fram tills foton blir klara har jag publicerat min lilla mobilfilm på de söta lejonungarna, älskar det kurrande ljudet!

Good to know

  • På safari går man upp kl 5.00 varje morgon och är med när djuren och naturen vaknar till liv, en häftig upplevelse
  • Det finns ingen kommunikation, wi-fi eller liknande utan man använder i vissa fall satellittelefon. Som gäst, i en nödsituation används Supersound! En megafontuta.
  • Med tanke på föregående punkt, väderprognoser finns inte. Bushpiloterna tittar upp på himlen och avgör go or not go….
  • Babianlås behövs på vissa camper. De nyfikna babianerna vaknar tiiiiidigt och kan sen ta sig in i ditt rum om du inte säkrar dörren….

 

Lämna en kommentar