Clift Hotel – design och sagokänsla

Adress: 495 Geary Street (i närheten av Union Square, centralt)

Jag besöker gärna hotell inom Morgan Hotels Group för känslan och glädjen i design och inredning. Philippe Starck är designer och förmedlar en tydlig Alice i underlandet-känsla på just Clift Hotel i San Francisco. Eftersom jag älskar sagor och fantasivärldar har jag inget emot den mängd detaljer och surrealistiska möbler som visas redan i lobbyn. Vad sägs om den gigantiska stolen av Renee Marguerite, den vill man gärna klättra upp i och dingla med benen.

Foto från Hoosta.com

Rummen lär gå i samma stil som lobbyn med möbler och inredningsdetaljer väl utvalda och kombinerade. Personligen uppskattar jag små detaljer som bidrar till en ”hemma”-känsla som sköna filtar och många kuddar. Snabb uppkoppling erbjuds men ingår inte i priset vilket är synd. Gäster som har recenserat rummen är både nöjda och mindre nöjda. Dels är vissa rum väldigt små och sängarna mindre bekväma. Likaså att priset är väl högt i förhållande till det man får. Är du designintresserad och uppskattar nattklubbar, liv och rörelse och bo centralt verkar hotellet vara utmärkt.

Redwoodträd och sammet i baren och restaurangen

Redwoodträd är världens högsta, drygt 100 meter och växer utmed den amerikanska västkusten. I Redwoodskogen kan man verkligen förlora sig själv, bokstavligen talat (gick vilse i nationalparken… en helt annan historia).


Mobilfoto: Baren Redwood Room

Redwood Room är den glamorösa baren som sägs vara inredd med träpaneler utskurna från ett och samma träd. Väggen bakom bardisken tornar upp sig med ett gediget utbud av flaskor och är prydligt upplyst. De mörka träväggarna tillsammans med sammet och ett gulaktigt sken skapar en mystisk känsla. Ska inte använda ordet trendig om baren och människorna för det känns turistigt att bara tänka tanken. Glid in i massan och försök se ut som att du brukar hänga där varje vecka. Bartendrarna var relativt snabba och inte alltför nonchalnata mot icke stamgäster.

Restaurangen Velvet Room öppnades 2010 och även här kan man förlora sig i både menyn och några av de stora möblemangen. Vi fick ett bord där man slog sig ned i en av hörnsofforna. Menyn erbjuder vad som passar enligt säsongen av organiskt odlad mat. Tydligen skulle de kaliforniska tomaterna vara något utöver det vanliga. Det var ganska bekvämt att sitta i en hörna av restaurangen eftersom ljudnivån började bli hög efter nån timma och då var det skönt att inte ha folk precis intill.

Foto från Oyster.com

Boutique hotels och Ian Schrager

Ian Schrager skapade Studio 54 i slutet av 70-talet med sin kompanjon Steve Rubell och startade Morgans Hotels 1984. Därmed introducerades begreppet boutique hotels. Schrager lämnade Morgan Hotels Group 2005 och startade sitt eget företag. I oktober i år öppnade Public Chicago vilket ingår i ”Public” Schragers nya hotellkoncept. Här står service, personlighet och ”för alla” i fokus (även fritt wi-fi!) framför design och pris (?) Det ska bli intressant att se hur detta utvecklas.

Lämna en kommentar