Halloween, spöken och fladdermöss

Bat eating fruitFoto från SXC.hu

Fladdermöss ingår i hotellpriset på Plas Maenan Country House i Wales som har en fladdermuskoloni i sin ägo.

Det finns endast nio rum men däremot kommer det flera hundra besökare som gärna vill se fladdermössen krypa fram på kvällarna. Plas Maenan är ett utav många hotell som värnar om naturens ekosystem, djur och insekter – ”biodiversity”. Detta kan ses som ett led i grön turism. Eller vad sägs om ett insekts- och skalbaggshotell i trädgården istället för fågelholk?

Halloween eller Alla helgons dag

Foto från SXC.hu

Rätt datum att fira Halloween eller Alla helgons dag beror egentligen på vad du vill fira och hur ”korrekt” du vill vara. 31 oktober firas det ursprungliga Halloween i USA och Storbritannien, som inte har funnits i Sverige tidigare. Då vi tänder ljus på gravarna i Sverige sker på Alla helgons dag, i år lördag 5 november (röd dag).

Alltså, mellan 31 och 6 november är den rörliga röda dagen Alla helgons dag. Inte att förväxla med Allhelgonadagen 1 november, romersk-katolsk sed då man firar de helgon som inte har egna dagar i almanackan.

Spökslott och vandring

Informus.se finns en söktjänst där du snabbt kan hitta ställen att bo på med särskilda önskemål, t ex spöken, relaxavdelning eller pool! Varför inte ett spökslott till helgen? http://www.informus.se/focus/spoken.asp Eller Spökvandring i Gamla stan i Stockholm.

Om du vill åka till ett hemsökt hotell i USA kan du kolla in denna topp 5 listan

Crescent Hotel & Spa, Buxton Inn, The Brown Palace Hotel & Spa, The Myrtles Plantation, Hotel del Coronado

Källa: Condé Nast Traveller

Källa: Nordiska museet

Lämna en kommentar