Berätta om din resa steg för steg med Tour Builder

Så många destinationer i världen och så lite tid. På höstkanten känns det som alltid läge att planera en riktig långresa, i alla fall börja drömma om den och sen får man se. Jag är evigt tacksam för alla dessa kartor, glober, gps och appar som finns och att ni som fortsätter utveckla dessa finns.

Tour Builder med Google
Berätta om din resa med Googles Tour Builder

Med Tour Builder är det enkelt att planera översiktligt genom att binda ihop destinationer A, B, C med varandra och därmed illustrera själva resan med hjälp av Google Earth. Varför jag gillar Google Earth är för att platta kartor aldrig illustrerar ett avstånd lika bra som ett klot! Världen slutar inte vid bildens kant utan Stilla havet är ETT hav inte bestående av en vänster och en högerdel som i den ”vanliga bilden” av världen.

Berätta en historia med Tour Builder – just drop a pin!

Tour Builder lanserades i syftet att lyfta fram soldaters berättelse i samband med Veterans Day i USA men finns nu för alla att använda i ett berättande syfte, en resa eller en historia som inkluderar platser i världen. Du kan planera och illustrera en resa eller beskriva resan i efterhand med bilder och anteckningar, Just ”drop a pin” på kartan så att säga! Sök enkelt upp platser, addera till din lista, gör en kort beskrivning av varje plats och spara/dela din resa. I visningen tar Google Earth dig ned till gatuvy där du kan välja i förväg om du vill se byggnader i 3D.

Här är min påbörjade drömtur via Tour Builder

Artikel om Tour Builder från ReadWrite

Det finns många reseappar med tjänster för planering, berättande och delningar för både dig som är på affärsresa eller privatperson. Ska du från punkt A till B med allt vad det innebär i schemaläggning och mailkorrespondens finns  TripIt ”the all in one travel organizer” till exempel.

MobilyTrip, en reseapp för berättelser dag för dag med bilder i fokus, har jag inte testat men den verkar bra och visar en översiktlig karta med din rundtur. Klickar du på ett foto ser du på kartan var det togs.

Trip Journal, här kan du också dokumentera din resa och dela med alla. Den verkar vara utmärkt när du befinner dig på resmålet och vill spara allt du gör i form av foton, video, anteckningar och märka ut på karta. Appen ska även vara integrerad med Google Earth men jag har inte fått detta att funka i appen ännu.

Du kan självklart alltid resa med vår trogna Michelingubbe, tjänsten ViaMichelin, där du som kör mycket bil (eller motorcykel, cykel, gångtrafikant) kan ta ut din rutt och fram distans, kostnad och vägtullar. där du även får reda på kostnad och vägtullar.

Lämna en kommentar