Nu är det dags för #ind13, internet från morgon till kväll

Internetdagarna 25-26 november i Stockholm
Skärmdump från webbsidan Internetdagarna.se

I morgon kl. 9.00 börjar Internetdagarna och avslutas på tisdagkväll, platsen är Stockholm Waterfront. Det ska bli spännande i dubbel bemärkelse tycker jag, som ännu inte varit inne på Stockholm Waterfront, denna mystiska, kontroversiella och av många ogillade byggnaden bredvid Centralstationen.

Djupdykning i ett ämne som berör dig och ditt yrke

Tanken är att du väljer ett event per dag vilket gör att du tyvärr ”missar” flera intressanta talare under dessa två dagar. Förutom keynote-talarna som alla hinner lyssna på. Men en djupdykning en hel dag inom viktiga ämnen som berör just dig känns lyxigt och jag ser verkligen fram emot alla intressanta samtalsämnen, mingla runt och lära mig massor av nya saker. Dag 1 har jag valt ”En dag med WordPress”, dag 2 blir det ”Det är innehållet som räknas”. Som webbredaktör kan du aldrig lära dig för mycket inom verktyg, plattformar och kommunikation så dessa spår kändes självklara. Men ibland är det ganska nyttigt att lära dig nåt helt annat utanför ditt område för att vidga vyerna så klart. Är det något jag hade behövt lyssna på och lära mig mer om är eventet ”Domännamnsbranschen just nu”. Köpa, sälja, registrera och hantera domäner och webbhotell samt nyheterna runt detta.

Jobbar du med webbmaterial behöver du dessutom ge dig in i djungeln av avtal, copyrights och rättigheter och tiden vi lägger på att läsa igenom bildrättigheter till exempel är lång. Därför blir det intressant att se dokumentärfilmen ”Terms & Conditions May Apply” och lyssna på debattpanelen efterråt som leds av Kristina Alexanderson.

Vissa av eventen samt keynotetalarnas föreläsningar kommer att livesändas och du kan följa konferensen via hashtaggen #ind2013 på Twitter.

Lämna en kommentar