Känslor i verkligheten och på film

Stockholms filmfestival
Filmfestival på gång

Denna helgen var det säkert massor av människor som tittade på Skyfall och Daniel Craig (jag vill också!). Nej, ingen bio denna helgen däremot har jag planerat lite för filmfestivalen som startar nästa vecka istället. Det är roligt att planera, kolla trailers och läsa om filmerna. Jag hoppade dock över kategorin Twilight Zone, denna typ av film lämpar sig bäst hemma i soffan…

Här är min spellista med filmer (13 st!) jag skulle vilja se:

Filmer som har en handling där huvudpersonen råkar in i en slag tidsförskjutning gillar jag. Scenen känns igen, personen vaknar upp på morgonen och det är ett annat år eller en annan miljö. Därför fastnade jag för den här filmen med Juliette Binoche. Premonition med Sandra Bullock för att inte tala om Groundhog Day med Bill Murray, storyn känns igen.

Mer film och även starka känslor i helgen – såg äntligen Jonas Gardells filmatisering ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Otroligt bra. Jag fick en ny bild av Jonas Gardell för egen del eftersom jag inte har läst någon av hans böcker. De otäcka scenerna från sjukhuset satt kvar bra länge inombords och det absurda i hur människor agerar inför något okänt och till och med gentemot sin egen familj.

Brunch med fantastiskt sällskap

Känslorna fortsätter flöda denna helg. Idag bjöd jag en vän på brunch och vi fick ett par timmar att umgås och bara prata. Den här personen är helt otrolig, positiv som få, generös och energisk! Tyvärr har hon råkat ut för extrema tråkigheter men trots detta är det samma leende som möter mig och samma glada skratt. Trots allt. Jag är imponerad av såna människor och jag önskar henne allt gott som finns i detta livet. Hennes situation påminner lite om en händelse jag har varit med om själv men går ändå inte att jämföra, men jag kan föreställa mig de mentala spökena som säkerligen kryper fram när det blir ensamt och mörkt. Det krävs mod och styrka för att gå vidare och jag är evigt tacksam just nu.

Lämna en kommentar