Spontanpicknick för nu är det fan i mig sommar!

Fredags-AW och trängsel på stan

Denna helgen har blivit ordentligt infirad med tanke på alla människor ute på stan igårkväll. Eftersom sommaren är här enligt alla konstens alla regler och rapporter från metrologer så drabbades även jag av ett somrigt lyckorus igår. Vanligtvis brukar jag ha vårdepression och gillar hösten bättre men de senaste tre åren har den gradvis försvunnit. De senaste veckornas luncher utomhus har inte alltid varit helt lyckade och lättare frostskador har nästan uppkommit. Men alla ni som har trädgård, jag vet att ni invigde grillarna redan i början av mars ;-)

Mosebacketerassen
Mosebacketerassen

Igår var jag på Mosebacketerassen med stans finaste utsikt. Jag har alltid tyckt om det stället trots att det är knökfullt av folk, aldrig nånstans att sitta och kön ringlar lång till barerna. Men det är sommarkänslan, utsikten och alla nöjda solglasögonprydda fejs jag vill ha! Efter detta besök blev jag medbjuden på picknick i en park vid Skanstull och på vägen köpte vi mat med oss från ”Thaikiosken” på Götgatan.

Brassestolar FTW!

Vill bara inleda med att säga att jag tycker mycket om picknickar för att trevlighetsfaktorn är alltid så hög! Men i ärlighetens namn är jag ingen ”sitta-på-filt”-människa. Min kropp är bara inte gjord för att sitta i lotusställning och samtidigt balansera dryck och mat. Jag har alltid undrat varför jag är den enda som med jämna mellanrum måste ställa mig upp för att sträcka på benen. Har ni människor inga leder och knän att ta hänsyn till, va!

Tänk den som hade haft en brassestol och en rejält tjock filt till. Gärna en filt som är en kvadratkilometer stor. Så adderar vi ett litet bord till också. Spontanpicknick hmmm…… Tror det har att göra med min aversion mot att se jord och att sitta direkt på gräsmatta när jag äter. Att ta med wokade grönsaker i ostronsås till picknickfilt var inte heller det bästa men ett betydligt roligare alternativ till en torftig pastasallad med inbakad plastgaffel.

När jag promenerade hem senare under kvällen från söder, genom Gamla stan och city blev jag varm i hjärtat av alla glada människor som njuter av att äntligen kunna sitta utomhus i värmen.

Spontancoctails!

Strandbryggan
Strandbryggan vid Djurgårdsbron

Det finns ett antal uteserveringar på min lista inför sommaren, både gamla och nya ställen jag inte varit på men där jag gärna skulle hänga ett tag för en spontandrink.

  • Lydmar Hotel, uteserveringen vid entrén men även terassen om den fortfarande finns kvar.
  • Story Hotel, Backyard
  • Frantzén & Lindeberg. Terassen, här har jag inte varit ännu men misstänker att drinkarna håller hög nivå :)
  • Scandic Anglais Terassen
  • Pontus by the Sea, de stora sofforna vid sidan av byggnaden in till vägen ser alltid så inbjudande ut
  • Gården Bar & Grill, Norra Latin
  • Clarion Hotel Sign, takterass
  • Mosebacke, igen, trots långa köer.
  • Happy, mitt favoritställe på Strandvägskajen, fina och sköna utomhusmöbler och…. brassestolar :)

och många många fler. Södermannagatan/Bondegatan har flera mysiga ställen som jag passerat förbi men bara inte besökt ännu.

Lämna en kommentar