Sagotåg, serviceanda och finbesök – veckan som gått

Helgens finbesök

Idag åkte våra gäster tillbaka hem till Småland och det känns tomt i lägenheten. Min barndomsväns man skulle springa Stockholm Marathon och vi fick äntligen ses allihop, det var längesen sist. Tyvärr fick marathonlöparen ställa in sitt åtagande tidigt på lördagsmorgonen på grund av sjukdom vilket var mycket tråkigt så klart.

Regnet öste ned men vi bor nära löpbanan och därmed fanns inga ursäkter att inte gå ut och åtminstone heja på eliten som susade förbi. Lite styv kuling och regn har väl ingen dött av resonerade jag innan jag kom ut och ångrade bittert att jag inte tagit långkalsonger på mig.

Stockholm Marathon, 2-4:an springer här
Här springer 2a-4e löparen förbi på det andra varvet i Stockholm Marathon 2012

Efter 15 minuters promenad och påhejande tyckte vi att det var hög tid att gå inomhus och inta lunch på Icha Icha inne på MOOD gallerian. ”Smakupplevelsen” man tar med sig därifrån enligt deras webbplats uteblev dock. Mycket tack vare att maten kallnade efter 30 sekunder på bordet och att det låg matrester på golvet. Men det är en vacker inredning och jag uppskattar den enkla menyn. Fast kanske är det ett bättre alternativ att ta med sig mat och värma upp hemma.

Icha Icha i MOOD gallerian
Icha Icha i MOOD gallerian

Eftersom min kompis är lika matglad som jag och ser drömsk ut vid bara tanken på chokladpraliner så gjorde vi upp en god, gräddig och söt 3-rättersmeny med en knippe morotsstänger till kaffet. Ha! Skulle bara se om du var med där… praliner så klart! Fyra personer i vår lilla köksdel blir alltid intimt men mysigt. Finns dock en risk med att springa runt med varsin förskärare i näven. Maten blev utmärkt!

Trots att vi bara ses max två gånger om året och nu senast var det ca 1,5 år sedan sist, tar konversationen alltid vid där den slutade. Som att det var igår, så funkar riktig vänskap.

Mitt nya jobb innebär serviceanda

Jag har börjat jobba på Stockholmsmässan i Älvsjö och det känns stort och spännande för mig. Eftersom jag startade min bana här uppe i Stockholm med studier inom Turistservice känns det som att cirkeln är sluten på något vis. Nu handlar inte detta jobbet om turism i den bemärkelsen men gemensamt är ju servicen man ger. Det är därför helt naturligt att man ställs inför frågeställningen vad god service är och hur den kan förbättras.

Vi har väl alla gått på mässor och evenemang och varit lyriska eller mindre begeistrade i hur saker och ting har fungerat. Men service i min mening handlar om ett professionellt helhetsintryck från det att du anmäler dig till ett evenemang tills dess att du blir bemött på plats. Tillgänglighet och enkelhet runt praktikaliteter och människor som kan hjälpa mig till rätta om jag är vilse. För mig är det service att jag får alternativ när jag ska äta eftersom jag är laktosintolerant. Kunskap är service i detta fall.

Sagornas värld

Vi hade kickoff i veckan och fick köra 5-kamp på Gröna Lund och åka sagotåget på Junibacken. Roligt tyckte jag eftersom jag fortfarande inte har tagit mig för att låna ett barn för att gå till Junibacken och åka det där tåget. Men jag måste erkänna att jag var på Disney World i vuxen ålder (utan barn som alibi) och stornjöt av Törnrosas slott och berg- och dalbanan Space Mountain.

Pippi Långstrum på Junibacken
Pippi Långstrum på Junibacken

Pippi Långstrump är ju kändis världen över och jag kommer ihåg när jag invaderade Svenska Institutets bokhandel för att köpa Pippi-böcker översatta till Hangul – det Koreanska alfabetet. Böckerna skulle jag ta med mig till Seoul då jag skulle hälsa på min biologiska familj. Så nog är Astrid Lindgrens sagor välkända för barn över världen. Men den största behållningen av sagotåget på Junibacken borde du nog ändå få om du har läst ett flertal böcker så du känner igen de olika världarna utmed tågets bana. Poängen med de faluröda tågvagnarna uteblir om du inte känner till de röda svenska stugorna och kan känna atmosfären från Barnen i Bullerbyn. Det enda jag tyckte var synd var att tågresan tog slut så snabbt.

 

Lämna en kommentar