No mercy – mina garderober är nu utrensade av NK:s stylister!

Efter en annorlunda och speciell fredagkväll vaknade jag idag med känslan av tillfredsställelse. Det har inget med fotbolls-EM att göra vilket i sig kan framkalla en skön känsla att få bli riktigt kollektivt arg eller lycklig… Nej, jag pratar om ett underbart tomrum i mina garderober!

Tomma galgar efter utrensning
Tomma galgar efter utrensning!

Att vara ”helrätt” eller lyckligt ovetande om motsatsen

Alla favvoplagg man har alltså.

Ibland känns det bara helrätt framför spegeln men ibland finns nada och Raskens Ida känns mer rätt än jag. Nödlösning i form av ett par nya accessoarer, en spontaninköpt topp och ett tappert försök till nya kombinationer av plaggen jag har.

För 5-6 år sedan kändes inte detta som en stor grej men det senaste året har en tant kapat min spegelbild. ”Men du ÄR ju faktiskt så gam…” Jaja!! Kommer ihåg när jag nyss fyllt 30 och var inne i en butik och tittade på jeans. Samtliga jeans hade vilda kreationer av paljetter och emblem och jag frågade expediten i butiken om det fanns mer ”vanliga” jeans utan kreationer. Den blicken. ”Det här är en UNGDOMSbutik så atte… nä.” Nähäpp. Vad vet jag, jag kanske har varit tant sedan dess.

Min udda kropp kräver proffshjälp, minst två expediter tack!

Eftersom jag har så extremt svårt för att hitta byxor och i synnerhet jeans får jag köpa 3-4 par av samma modell om jag väl hittar några.

I London för några år sedan fick jag tag på en riktigt bra engagerad expedit inne på Armani Jeans. Dessutom hade butiken ett jubileum av något slag och serverade alla kunder champagne. Jag provade jeans på jeans på jeans och expediten och hans kollega sprang sig svettiga.  Själv höll jag på att svimma av utmattning samtidigt som jag tröstdrack champagne i omklädningsrummet ;-). Dessa jeans har varit mina trogna favoriter men igårkväll fick några av dem fick tyvärr lämna mig.

Hembesök av två trendiga experter med två svarta sopsäckar – no mercy.

Utrensning sker max en gång på våren och en gång på hösten för min del. Då vill jag gärna skänka bort mina kläder eftersom en hel del är i bra skick och vissa kläder kanske bara använda max ett par gånger. Eftersom jag pendlat upp och ned i vikt de senaste fem åren så har min garderob blivit jobbigt ojämn.

Därför var det äntligen dax att utnyttja presenten jag fått av min sambo – garderobsutrensning och ett besök på NK för personal shopping.

Garderobsutrensning med hjälp av NK:s stylister
Garderobsutrensning med hjälp av NK:s stylister

Två experter gör hembesök, inleder med en kort intervju om min klädstil och personlighet och därefter kör man igång. Inget plagg går obemärkt förbi. Vi gick igenom byxor, kjolar, toppar, klänningar, schalar, skärp, skor och jackor. Sorterades i prydliga högar på min säng men hälften hamnade i sopsäckarna för välgörenhet eller för soptunnan. Vissa skor kom dock undan med löftet att jag bara bär dem till tobaksbutiken runt hörnet, men bespara övriga stan dessa skor.

Värdefulla tips och utrymme för nytt

Vi gick igenom kombinationer och varför jag inte passar i vissa material, färger och längd på kjol. Vid osäkerhet provade jag plagget och i majoriteten av fallen gick dessa till sopsäcken.

Det hela tog ca 3 timmar utan paus. Resultatet blev en relativt tom garderob med vissa basplagg kvar i form av kjolar, byxor och toppar. Några plagg för hemmabruk och en större kunskap om hur jag ska kombinera dessa och att jag behöver tillföra plagg för ett basutbud. Ett kostymset står på inköpslistan. Många av mina plagg jag slängde ska jag ersätta i form av nya varianter eftersom vissa detaljer, snitt och tyg känns omodernt idag. Jag fick faktiskt beröm för mitt utbud av scarfar i alla fall.

Nu har vi bokat in en tid på NK och tills dess ska jag tänka ut vad jag vill fokusera på att köpa. Rent tidsmässigt är det fel eftersom rean snart sätter igång och den största inhandlingen blir till hösten. Men sommaren kräver också sin garderob så det blir förmodligen lättare plagg med fokus på jobbmiljö.

Återkommer när det blir dags för shopping!

Kläder till insamling
Kläder till insamling

Lämna en kommentar