Det är exakt 12 minuter kvar av min födelsedag!

Mums! Jordgubbstårta enligt traditionen.
Mums! Jordgubbstårta enligt traditionen.

Det finns många anledningar att tycka om födelsedagar

Tårta är en av dem. Gillar inte att bli en siffra äldre men själva dagen är betydelsefull för mig och har alltid varit. Faktum är att min tvillingsyster i Korea är ett år äldre än jag eftersom man räknar med den tiden du har legat i magen, dvs nästan ett år.  Du föds alltså med ett år på nacken. Detta gör mig tacksam för att jag inte bor där, då hade jag firat jämn födelsedag idag och det är jag inte beredd på ännu…

Det där med jordgubbstårta är en tradition för mig. Eftersom jag alltid har fyllt år runt midsommarhelgen har jag växt upp med jordgubbstårta. Min sambo samlade mega-många poäng den morgonen han gick upp klockan 6 för att baka tårtbottnar och göra den ståtligaste tårtan ever! Men idag fick det bli gemensamma krafter och på kvällstid. Ett år gjorde han tårtan men GLÖMDE vaniljkrämen. Jag fällde en tår och gjorde en stor skål bredvid.

Facebookhälsningar overload

Säga vad man vill om det, men jag tycker det är kul. Folk jag inte har hört av på bra länge kan säga grattis och då blir det ett naturligt tillfälle att byta några ord. Många retar sig på att ingen längre behöver hålla reda på födelsedagar själva utan Facebook och andra tjänster påminner. Och? Jag skulle aldrig komma ihåg allas födelsedagar som jag vill utav alla vänner, släkt och bekanta.

Ikväll blev det en lugn kväll, men vi firade i lördags på Cloud Nine och Dim Sum Room. Gott!

I morgon blir det sill, potatis och ännu mer jordgubbar! Glad midsommar på er!

PS. Födelsedagspresenten kan jag återkomma till. Den har med mitt förra inlägg att göra, garderobsutrensningen.

Lämna en kommentar