Gosiga halsdukar o knallröda höstlöv

Äntligen kan man få vira in sig i tjocka halsdukar och bära höga stövlar! Jag sjunger ju alltid höstens lov eftersom jag gillar luften och de lite varmare kläderna. Trots åskoväder (!) och soliga helger har ändå höstkänslan infunnit sig med dimmiga morgnar och kyla, härligt tycker jag (ok, jag klagade högljutt häromkvällen men jag hade glömt långkalsongerna hemma, ska inte hända igen…). Förra hösten körde jag igång ett stick-projekt för att kunna stoltsera med en egenproducerad halsduk vintern till ära. Nej, den är inte klar än MEN, det saknas bara ca 10 cm och tofsar i ändarna. Jag skulle gärna byta ut våra pälsänglar som gjort sig hemmastadda i lägenheten mot de pipiga mössen som ba´ ”Men VI ska sy den!!”

Höstdimma

Har precis för mig att det är nu, redan innan de första snöflingorna har fallit, som vårnnyheter dyker upp lite här och där på butikshyllorna? Boka jul- och nyårsresor är väl på gränsen till att vara försent däremot har du nog en sportslig chans på sportlovsresorna. Men bokning av julbord bör du göra snarast. Benen åt dom som kommer försent!

LOST IN TRANSLATION – KULTURKROCKAR

Sverige är ju inte precis ensamt om att skapa konsumenthets inför stora helger och händelser, men ibland tänker jag på hur Sao Paulo-bor som har vant sig vid en stad utan reklam och loggor skulle trivas i New York eller London mitt i december. Och appropå olika kulturer och människors beteende så upplevde jag improvisationsteater för första gången förra helgen! Riktigt underhållande måste jag säga. Vissa stunder var aningens svagare än andra men totalt sett ger jag föreställningen högt betyg. Mitt favoritämne avhandlades, kulturkrockar och hur svenska traditioner och beteenden kan uppfattas av människor från andra kulturer. Det är verkligen humor i det. Kan därför rekommendera om Boulevad Teatern och föreställningen Lost in Translation ”Improv comedy about finding yourself in Sweden”.

lost

 HAPPINESS OCH VALTIDER

Fram tills för ett par veckor sedan hade jag Happy med Pharrell Williams som en av mina favoritlåtar. Turnén Dear GIRL som går genom Europa nu var väldigt bra tycker jag som såg honom för första gången i Globen för ett par veckor sen. Blev dock grymt besviken då slutnumret Happy som jag sett fram emot hela kvällen gästspelades av Gudrun Schyman som blev uppkallad på scenen av Pharrell, som dessutom uppmanade alla att rösta på FI. Men suck och bu. Jag är inget fan av hennes parti. Jag blev mer provocerad av detta inspel än alla dom tillsammans som retade ihjäl sig på att hon brände pengar den där gången i Almedalen… Och appropå pengar och politiker, jag kommer sakna Anders Borg, det kändes tryggt på nåt vis när han höll i Sveriges plånbok och gick med nådiga luntan genom stan. Kom tillbaka.

pharrell williams

Pharrell Williams i Globen

Twittrar mindre, Facebookar mindre, men har i alla fall bloggat varje tisdag för mitt jobbs räkning dock inte här och inte officiellt. Det är mycket annat som pockar på uppmärksamhet den senaste tiden. Men jag är väldigt nöjd och glad just nu även om vissa områden i livet känns motigare. Men allt går så mycket lättare när man känner sig nöjd på insidan! Jag ska nog ta och lyssna på Happy i alla fall och försöka sudda ut bilden av den rosa kvinnan på scenen. Reclaim the Happy-song!

Lämna en kommentar