Mid 2014 – låt oss fira!

midsommar

Idag är det midsommarafton och vi är precis i mitten av året (nästa halva kan ju bara bli ännu bättre)! Och i morgon är infaller årets längsta dag, sommarsolståndet, och det är min födelsedag. Dessutom har jag hela sommarsemestern kvar, så just nu känner jag en liten stuns av sommarlovskänsla.

Sommar och semesterkänslan inträdde visserligen redan helgen för 2 veckor sedan då vi var i Istanbul – en otrolig stad! Servicekänslan, gränderna, kullerstenen, minareterna (ja, jag gillade stan ändå), maten, Bosporen, kupolerna och moskéerna, vackra kakelfasader, kaos och Turkish Delight. Jag kan gott tänka mig att åka dit igen. Hamam – de berömda turkiska ångbaden testade vi också. Hm… som medicinsk åtgärd, ja. Men som njutning, nej! Gud alltså, jag tror jag eftersvettades 2 timmar utan att överdriva, drack 5 liter vatten och var matt som om jag sprungit marathon.

Haga SofiaFantastiska Haga Sofia på kvällen.

bild 4(1)Mäktiga Bosporen och i bakgrunden en av alla broar mellan Europa och Asien. Asien är på andra sidan vattnet.

FESTERNAS TID

Magdans

Avslutningar, födelsedagar, bröllop, allt firas nu! Så även Håkan som fyllde väldigt jämnt förra helgen och festen blev lyckad med glada gäster och länsade fat. Som värdpar tar man ju det som ett gott tecken. Mitt tal gick helt ok, men en nyttig lärdom är ju att det spelar ingen roll alls hur många gånger du repeterar och övar…. när du väl står där blir inte allt sagt i alla fall. Jag blev så uppspelt att jag glömde att titta i manuset… Kan rekommendera Halv Grek Plus Turk, deras  catering är väl godkänd.

En av mina presenter var ett upptryckt wordcloud på canvasduk där jag bett alla gäster att i förväg maila in beskrivande ord om Håkan. Därefter sammanställde jag detta i en ordgenerator Wordle. Därefter skickade jag pdf:en till ABA som tryckte upp detta. Blev uppskattat!

LUGNA MIDSOMMAR 2014 ÄR HÄR

För tredje året i rad är vi kvar i stan över midsommarafton. Kan intyga att stan inte alls töms på folk, snarare byts invånarna ut. Stadsfolket åker iväg och turisterna kommer hit. För tre år sen åt vi en spontan sillunch på Spritmuseum. Det lustiga är när man gör något som är helt spontant ställer man inte lika höga krav och blir därmed jätte nöjd. Under vajande flaggor med utsikt över den lilla båtplatsen satt vi i solskenet och åt gubbröra. Förra året fyllde jag år på midsommarafton och vi gick till den nyöppnade Ångbåtsbryggan på Strandvägen. ACK vilket MISSTAG. Det är allt jag har att säga. Men vi fick upprättelse detta året, den godaste midsommartallriken fanns på Melody Hotell vid ABBA museet. Gott och enkelt.

DET BLIR SYLT-OST I SOMMAR

Småland, Haverdal och X. Så brukar våra somrar se ut, den vanliga rutten med ett och annat nytt inslag. Detta året ska vi åka till den lilla tyska ön Sylt. ”Tyskarnas lilla Mallorca”, det gäller med andra ord att vässa armbågarna för att få tag på en solstol. Inga fördomar här ;). Ön ligger alltså precis rakt ut från gränsen mellan Danmark och Tyskland. Inte nog med att ön heter Sylt, den östliga delen av ön helter då alltså Sylt-ost. Roligt för en svensk i alla fall. Det blir förhoppningsvis boende via AirBNB, verkar finnas många fina hus och gårdar tillgängliga.

Nu ska vi shoppa mat till kvällen, ingen planering alls. Planeringen tog helt och hållet slut förra helgen inför festen, visst är det skönt att vara spontan! Säger list-o-maniac-Linda

Lämna en kommentar