Framtidens hotellrum kan styras av en mobilapp

Kraftwerk Moderna museet
3D-installation av Kraftwerk på Moderna Museet, 22 januari-27 april 2014

”MACHINES MACHINES MACHINES MACHINES MACHINES…

Efter att ha varit på Moderna Museet idag och sett Kraftwerks 3D-installation så känns min hjärna som ett kretskort och ettor och nollor flimrar förbi ögonen på mig. Eller så befinner jag mig som statist i filmen Tron Legacy. Steget från Kraftwerk till hotellrum, vilket jag egentligen tänkte skriva om, kan verka ganska långt men den gemensamma nämnaren är just tekniken och dess utveckling. För ett par dagar sedan läste jag en artikel om framtidens hotellrum på tnooz och det var ungefär det scenariot jag såg framför mig för ett par år sedan.

NAVIGERA RUMMET MED HJÄLP AV DIN MOBIL

Med hjälp av en nedladdningsbar applikation till din mobil kan du styra ditt hotellrum på olika sätt. Via de interaktiva skärmarna runt om i rummet kan du lyssna på musik, beställa service och reglera temperaturen. Tänk om man skulle kunna ställa in temperaturen på hotellrummet redan innan du kommer dit efter en riktigt kylig kväll på stan. Genom augmented reality-teknik kan du ringa på den telefon som kommer upp via din iPad. Men här borde det väl kunna funka med mobilen på något enklare sätt…. Men för all del, ska vi ändå baka in augmented reality, då vill jag gärna ha min roomservice på det sättet också, en person i miniatyr som dyker upp och tar min beställning. Det jag gillar är att tjänster som redan finns på ett hotell och i digital form bara blir mer lättillgängliga samt att du har allt samlat på ett ställe via en app.

MITT DRÖMRUM MED TILLHÖRANDE HOTELLTJÄNSTER

I min påhittade värld är skärmarna av den böjbara sorten och så tunna att dom inte tar nån plats i rummet och täcker alla väggar. När man går och lägger sig visas den utsikt du har utanför ditt rum så du ser i vilket väderstreck du befinner dig. Skulle det vara solnedgång över havet som du tyvärr inte har utsikt mot, kan du byta vy så du ser denna i stället. Det ska nästan kännas som att väggarna har blivit genomskinliga!

Du kanske i förväg har listat restauranger du vill besöka, eller spontansöker efter, och dessa kan markeras ut på en 3D-karta tillsammans med en beskrivning hur du bäst tar dig dit. Närmsta t-banestation är utmärkt eller föredrar du taxi kan du genom ett klick beställa en bil (och få ett uppskattat pris så du inte blir lurad..). I conciergeservicen som finns inbyggd i appen kan du bidra med att tipsa andra hotellgäster om en riktigt bra upplevelse på stan. Är det så att någon av gästerna använder sig av ditt tips får du poäng som du kan utnyttja bland hotellets faciliteter. Är du på väg till en utställning, restaurang eller nattklubb och önskar dela taxi med någon som bor på hotellet kan detta samordnas i appen genom att du kan anmäla ditt intresse för att ”dela bil”.

Sjävklart kan du ladda dina tekniska prylar med hjälp av den smarta ”Window Socket” den lilla portabla och smarta solcellsladdaren vilken går att fästa direkt mot ett fönster. Skulle passa perfekt på en hotellskrapa till exempel.

Det finns massor med idéer på hur ditt boende skulle kunna förbättras med hjälp av teknik och kringtjänster både före du checkar in och under tiden som du bor där. Men enligt denna intressanta prototyp på hotellrum verkar det som att det är en bit på väg i alla fall.

Lämna en kommentar