Varje morgon försöker jag avsätta tid till att läsa igenom nyheter inom olika kategorier för att känna mig redo inför dagen och veckan. Tyvärr har jag kommit bort ifrån morgontv, mycket på grund av att jag och min sambo har olika tider. Men jag kollar i fatt på Twitter…. Men på grund av olika jobbuppdrag eller anställningar har jag fokuserat på en variation av nyhetsområden och ibland väldigt nischade nyheter. Därtill kommer längre läsning om själva hantverket inom webbredaktörsrollen och allt som händer med och om sociala nätverk, teknik och trender.
Just nu fokuserar jag väldigt mycket på resor, hotell- och turismbranschen, vilket jag alltid har gjort genom åren på grund av mitt intresse, men ibland blir det mer intensivt som nu. Inte konstigt att det tar lite tid på morgonen då jag har mitt Twitterflöde (olika listor, kollar dock inte alla), LinkedIn (lagt mer spaning där nu eftersom jag söker jobbuppdrag), Facebook (vänner, grupper och allmänna nyheter) och mitt RSS-flöde via Feedly. Och just det, papperstidningen SvD icke att förglömma.
Observationen om the Friendship Paradox; dina vänner har fler vänner och är rikare än du
Ibland läser jag listningen ”seven must reads” från MIT om veckan som gått. Idag tog nästan hela min avsatta nyhetsläsartid på morgonen åt för just en enda artikel, lång och kanske inte perfekt för en måndagmorgon… men om man tycker om att läsa om beteenden, hur och varför vi agerar som vi gör i sociala nätverk och på vilket sätt vi förhåller oss till varandra så är denna artikel väldigt intressant. ”The Friendship Paradox” är en observation som är gjord som visar att dina vänner har fler vänner, är gladare och faktiskt rikare. Men varför är det så? Är det verkligen på det sättet? Jag var tvungen att läsa.
On Facebook, your friends will have more friends than you have. On Twitter, your followers will have more followers than you do. And in real life, your sexual partners will have had more partners than you’ve had. At least, on average.
Artikeln: ”How the Friendship Paradox Makes Your Friends Better Than You Are” / MIT Technology Review