Somewhere over the rainbow…

TrendZone på Formex

….bluebirds fly.
And the dreams that you dream of, dreams really do come true…

Day Dream var temat på vårens inredningsmässa Formex på Stockholmsmässan. Temat passade mig utmärkt då jag älskar drömmar, sagor och pastellfärger. Poetiskt, feelgood-känsla, gosigt, quiltat, rundade hörn, lackat, transparent, perforerat, glas och keramik är några av de ord som förekommer i beskrivningen av temat. Inspirationsutställningen TrendZone, som denna gång förgyllde entrétorget, tycker jag sammanfattade hela temat. Kreatör och formgivare var Jan Rundgren.

Jag besökte mässan i lördags, vilket numera är den sista dagen (innan var det söndag), och det var väldigt skönt att få lite vårkänslor mitt i kalla januari. Att se alla dessa färger och former var en energikick och det finns mycket att hinna med på över 60.000 kvadratmeter så jag tänkte bara nämna ett par nedslag jag gjorde.

Nyheter från unga designers

Något som intresserade mig mycket under den tiden jag jobbade för Formexmässan var nya produkter och idéer som unga och relativt oetablerade  designers fick chansen att  visa upp under benämningen Young Designers. Det här är ett bra sätt att visa upp sina produkter på som ny i branschen och eftersom Formex är en fackmässa är det ju rätt publik att möta. Många vackra och fina produkter fanns på plats även denna mässa, men inte så mycket som stack ut i mängden. Tryck på textilier som kuddar och tyger, grafiska tryck för tavlor och brickor, lampor och smycken.

Young Designers på Formex

3D-kort från Standingcard

Eftersom jag fortfarande då och då skickar vanliga kort med vanlig post (!) håller jag alltid utkik efter roliga varianter att spara till rätt tillfälle. 3D-kort att bygga ihop själv faller mig i smaken och jag fick snällt nog välja ett att ta med mig hem. Valet föll på den eleganta skon! Företaget heter Standingcard.com

3D kort från Standingcard.com

 Exoal Jewelry

Smyckestillverkaren Exoal Jewelry från Nederländerna influeras av Indien och naturmaterial och vill nu gärna slå sig in på den svenska marknaden. Jag tyckte mycket om armbanden i de ljusa, bleka färgerna med guldpärlor varvade med textil.

Exoal Jewelry på Formex
Foto från facebook.com/Exoal

Uashmamas tvättbara papperspåsar

Uashmama vilket uttalas [Wash Mama] är ett italienskt varumärke som producerar väskor och förvaringspåsar i papper som du även kan använda för krukväxter. Materialet är av cellulosa och är till 100% av naturliga fibrer, du kan tvätta pappret i 50 grader för hand. Jätte fina tycker jag och skulle gärna ha flera stycken i olika storlekar i köket med färska kryddor och frukt.

Paperbag and photo from uashmama.itFoto från uashmama.it

Pop up-restaurang i rampljuset

För övrigt gillade jag popup-restaurangen i dagdrömmeriets tecken och med konceptet ”Back on Stage”, designad av inredaren och formgivaren Synnöve Mork. Själv hade jag fullt upp att äta, prata med min kompis och försöka få bort den gröna wasabifläcken från min topp att jag GLÖMDE fotografera…. men jag länkar därför till bloggar som redan förevigade ”matscenen”. Till bloggen Husligheten och Inredningshjälpen.

Dream on!

Jag längtar till den korta tiden mellan vår och sommar när de första uteserveringarna öppnar, när du precis kan börja sitta ute med vetskapen om att hela sommaren är kvar. Det är så olikt mig som brukar gilla höstarna, nånting har hänt. Men tillsvidare får jag hålla till godo med bilder och fortsätta drömma om ljusare tider, den är ju på väg.

TrendZone på Formex

Lämna en kommentar