Världskartor och navigering

Tour White House, via Google Cultural InstituteGoogle åker inte bara runt med sina street view-kameror på vägarna, under vatten och i bergen utan fotograferar även sightseeingturer inomhus. Första gången jag upptäckte att man kunde turista runt inne i Vita Huset tyckte jag det var hur coolt som helst. Genom Google Cultural Institute kan du upptäcka flera museum och annat intressant.

De hetaste platserna hittas via Sightsmap

Att koppla ihop kartor med data till nyttiga tjänster är intressant. Till exempel kan du hitta de populäraste ställena i världen via Sightsmap vilket baserar sig på alla uppladdade foton via Googles tjänst Panoramio. Det handlar alltså om antalet foton per plats och ju ljusare/gulare områdena är desto hetare resmål! Mörkt betyder att det knappt finns några foton alls. Jag hade gissat att safariområdena runt Tanzania, Kenya och i Sydafrika hade varit gulare, men dessa är relativt mörka. Självklart lyser metropolerna knallgula som Tokyo, New York, Seoul, Sao Paulo med flera.

Sightsmap_Google_Photo

De allra populäraste platserna har markörer med länkar till Wikipedia, Foursquare, TripAdvisor m fl.

Lär dig hitta på flygplatsen innan du kommer dit

Hitta och besök flygplatser världen över

Med hjälp av Googles Street View transit locations kan du navigera dig runt på flygplatser, tågstationer och diverse museér. Denna tjänst vore intressant att se en fortsatt utveckling på för alla oss som har en tendens att gå vilse. En flygplats som Charles de Gaulle skulle behöva all hjälp som finns för att förenkla livet för besökarna. Jag tar alltid upp dom som ett dåligt exempel…. även nu. Dom är för övrigt inte med på kartan än. Som ni ser är det bara ett fåtal flygplatser som finns i dagsläget och du kan navigera olika mycket inne på flygplatserna, dvs inte överallt. Men jag gillar idén och ser fram emot en utveckling av detta.

Street View transit locations

Lämna en kommentar