Underbara ting

Polkakross i finkartong

På senaste tiden har jag blivit bekant med en liten och charmig butik där personalen ser ut som hämtade ur en gammal film. Här säljs underbara kolor! Jag har faktiskt inte smakat på kolorna ännu så hur kan jag vurma för något jag inte ens testat. Hittills är det känslan jag får av paketeringen, pappret och kartongen med rosett om. Det avlånga formatet på kolorna känns lyxigt och därtill de fina omdömena jag hört från dom som testat.

Pärlans Konfektyr
Pärlans Konfektyr

”Vi på Pärlans Konfektyr är donnor som diggar flärden från förr och tycker att det ska svänga, såväl i kastrullen som på dansgolvet.”

I helgen satt jag och bläddrade i A Perfect Guide och blev barnsligt förtjust när jag såg en vacker blommig kartong med avlånga gräddiga kolor med rödvita flarn ovanpå. Receptet fanns på plats och sedan såg jag att de var från Pärlans konfektyr så nu kan jag göra mina egna Pepparmint & Polka-kolor. Polkakross, bourbonvanilj och havssalt, bara orden gör mig glad.

Önskar mig månsken över min gamla stol

Om jag skulle inreda en ny lägenhet vet jag att jag skulle ha stora svårigheter att bestämma mig för en stil. Jag blir imponerad av vänner och bekanta som har lyckats med en enhetlig inredning som känns som just henne/honom och mer än bara ett stajlat hem. Roligast är de riktigt gamla prylarna som står lite ”nonchalant genomtänkt” mellan nyinköpta designprodukter. De gamla sakerna som uppenbarligen har betytt något för personen och som är värd en plats i vardagsrummet eller som försynt sticker fram bakom gardinkanten.

Moon
Moon

Jag skulle vilja klä om den gamla stolen jag har fått från mormor med grön sammet. Den stolen har varit med om ett antal flyttar och fått nöja sig med att stå inklämd både här och där i hörnen i mina andra hands-lägenheter och diverse boenden. Nu vet jag vad jag skulle vilja göra med den. Klä om den och hänga något vackert över – en utav lamporna Moon designade av Emma Blanche och Frerik Färg, toppenfina eller hur!

Lämna en kommentar