Nätstädning och kamerabeslut

Denna helgen har jag städat upp bland mina digitala listor och både följt och avföljt personer och inaktiva företag på Twitter. För min del kräver det att jag gör det till ett mindre projekt för att jag ska få en helhetsbild. Jag är fortfarande positiv till att göra listor eftersom Twitter automatiskt bara visar upp en bråkdel av alla tweets de man följer. Jag är en periodare på Twitter både när det gäller tid och innehåll vilket främst beror på de jobb jag har haft (och inte har haft), intressen och inte minst motivering.

PROMENAD – MEN INTE UTAN MOBILEN

Strandvägen och Djurgården
Utsikt mot Galärvarvet

Idag började jag med att gå ut och gå UTAN den extremtunga handväskan. Den där handväskan alltså…. den blir bara större och tyngre. Men mobilen får alltid följa med, annars inga bilder :)

KAMERABESLUTET HÄGRAR

Nu är det dags att köpa en ny kamera. Har varit min lilla lilla digitalkamera mycket trogen men det håller inte längre. Jag är en intresserad nybörjare och har ambitionen att förbättra mig rent tekniskt.

Anledningen att jag behållit min Canon Ixus så länge är det lilla fickformatet och kameran har täckt alla behov för turistfotografering. Och även mina fotostilleben där jag försökt ljussätta så gott jag kunnat med lampor jag har hemma. Fantasi och komposition har varit i fokus, inte så mycket teknik (Dessutom har mobilen ersatt en hel del av min spontanfotografering, förlåt alla ”riktiga” fotografer…).

Nu väljer jag mellan följande kameror:

1) Canon PowerShot G1 X
2) Sony NEX-6
3) Fujifilm X-E1

Kameravalet, Canon, Sony, Fujiflm
Kameravalet, Canon, Sony eller Fujiflm

Fotona kommer från följande webbsidor:

Canon PowerShot G1 X har inte något avtagbart objektiv och verkar kräva särskilda inställningar för att ta just macrobilder. De övriga två Sony och Fujifilm kan man byta ut objektiven på och dessa verkar ta snäppet bättre bilder.

Cyberphoto är en bra sajt där man kan jämför en och samma bild tagen med olika kameror vilken jag kommer granska närmre, Cyberphoto, kameramodell och Testbilder bilden längst ned.

Det här kräver nog ett besök hos t ex Kameradoktorn för att testa och ställa frågor. Återkommer i ärendet!

Lämna en kommentar