Min soliga (mat)helg

Strandvägsallén ocn fallna löv

Höst och vilt

Meerlust 2007 Rubicon
Rödvin till vilt

Kortfattat har min helg gått ut på att ta det så lugnt som jag kan. Kombinationen ta det lugnt men fortfarande äta lika mycket som om jag sprungit ett marathon är inte det ultimata, men faktum är att ett av mina stora nöjen är faktiskt att äta god mat.

I fredags gjorde vi älgentrecôte till middag, men föredrar filé, med kantarellsås vilket blev väldigt bra. Enligt min sambo passade en klick messmör bra i såsen som var baserad på grädde (tips från NKs chark så det är inte bara min sambo som verkar galen).

Jag kan verkligen rekommendera det röda sydafrikanska vinet Meerlust till just älg.

Brunch och laktosfritt

Så var det dags för söndagsbrunch på Hasselbacken. Ursäkta mina upprepade tips och utrop om laktosintolerans, men är det så att jag som laktosintolerant har en positiv upplevelse på restaurang så måste jag tipsa andra. Detta eftersom det trots allt inte fungerar smärtfritt att gå ut på restaurang även om det har blivit betydligt bättre de senaste åren.

En sådan simpel sak som att skriva ut små skyltar vad som är laktos- eller glutenfritt är väl det minsta man kan begära idag vid bufféer, men fortfarande blir jag positivt överraskad. Att någon dessutom guidar bland faten och dubbelkollar vissa rätter är också ett minimikrav kan jag tycka men ändå, mycket trevligt när det sker. Den stora guldstjärnan i kanten var ändå att viltgrytan (som var rejält gräddig) var just laktosfri samt äggröran.

Så med andra ord, bra där, Hasselbacken.

Sol och framtida turister till Djurgården

Jag vinkade nyss adjö till sommaren i ett tidigare inlägg och har tagit fram mina halsdukar från garderoben. Trots underbar sol idag är det ju skitkallt så nu ser jag fram emot stövelperioden och gula höstlöv.

På väg tillbaka från Hasselbacken passerade vi det tomrum där restaurang Lindgården en gång stod mellan Liljevalchs och Gröna Lund. Det är rivet sedan förra året och en byggarbetsplats idag. Inte ett helt friktionsfritt beslut av många anledningar, men jag som inte har någon relation till detta hus förutom att det ”alltid” har stått där och sett övergivet ut, har inget emot att man gör något nytt av det. Däremot vore det en fördel om man lät husets arkitektur smälta in i omgivningen. Bygget ska resultera i ett sprillans nytt hotell ”Melody” kombinerat popkulturhus ”Swedish Music Hall of Fame” och därför ska det bli intressant att se hur man valt att utforma detta.

Ett nytt turistcentrum är också planerat att byggas efter Djurgårdsbron. Inte helt oklokt när så många attraktioner ligger här. Så bygg på och välkommen alla turister! Bara inte min 5-km-favvo-runda blir påverkad! Då går jag ut med plakat och demonstrerar.….

/Östermalmstanten

Lämna en kommentar