Kontakter som försvann, uppgradering av iOS i mobilen och en smart app

Det är alltid intressant när ens mobil får eget liv och hittar på dumheter. För ett litet tag sen försvann 50 av mina kontakter bara så där. Helt random valde systemet bort gamla och nya vänner, extremt frustrerande. Det lustiga var att alla 100 kontakter fortfarande var synliga i iCloud så jag skyndade mig att spara ned dessa. Men att få tillbaka dom i telefonen…. suck.

Till saken hör att jag har den gamla gamla iPhonen, 4S, ve och fasa! Men jag tyckte faktiskt inte att 5:an verkade nåt att ha, och just nu ligger jag lite lågt med nytt mobilinköp, så 6:an får vänta. Att jag sitter med en gammal iPhone är inte nog, jag hade dessutom inte uppgraderat till det senaste operativsystemet! Så med iPhone 4S + iOS 7.1, ja, då får man nog skylla sig själv verkar det som. Det är tydligen ökänt att just denna kombon inte är nån höjdare.

Men, ibland finns snälla experter ute på Twitter som engagerar sig och försöker hjälpa till. Stort tack till @ficklampa. I min dialog med honom fick jag ett bra länktips –  iMore – ”iMore is your source for everything iPhone, iPad, Mac, and Apple.” Mycket bra.

Allt slutade med att jag uppgraderade till version 8.0.2 (efter att jag hade tagit en backup på mobilen!) och därefter gick in i Inställningar och slog av och på Kontakter. Detta gjorde att samtliga kontakter kom tillbaka. Likaså alla sms-konversationer vilka också försvann i och med att kontakterna försvann.

En ny feature som jag inte haft tidigare och som jag tycker är väldigt smart är ”Medicinskt ID” som du skapar via appen ”Hälsa” som du får automatiskt då du uppgraderar till iOS 8. Det fantastiska är att du kan lägga in sjukdomsinformation som du önskar att dela med dig även om din mobil är i låst läge. Bra beskrivet i denna artikel från 99Mac.se hur appen funkar. Du slår på mobilen – drar för att låsa upp – när du nu ska ange lösenkoden ser du ”Nödsituation” längst ned till vänster, och klickar du där så får du upp denna bild där du hittar ”Medicinskt ID”. Här står alla uppgifter som du valt att lägga in via appen Hälsa.

Medicinskt ID på mobilen

Lämna en kommentar