Balt, Balt, Balthazar…Fantastiska idéer tar aldrig slut.

Kommer ni ihåg Professor Balthazar som vankade fram och tillbaka och så plötsligt…… booiiiing! Det finns alltid en lösning på ett problem. Och en app därtill. Och några hundratals bloggar inom ämnet.

Just nu frilansar jag i ett spännande webbprojekt där jag läser mycket om innovationer och idéer. Alla innovatörer, entreprenörer och fantastiska team är imponerande att läsa om och framförallt se viljan och övertygelsen som finns hos varje individ. Just deras idé kommer att förändra människors liv och hur en idé faktiskt blir en färdig produkt.

Revolutionera garderoben

Du ligger i sängen och funderar på dagens klädval. Via din laptop, mobil, padda talar du helt enkelt om vilken känsla du har för dagen. Din dagsform eller stil.

Feeling: Amazing!
Weather: Sunny cripsy autumn day!
Ready to wear: Your Friday Autumn outfit – voilá!

Vi har väl alla fantiserat om det där högteknologiska hemmet där allt är datoriserat och kan kontrolleras från vilken dator som helst. Det mesta finns redan och förmodligen i Japan, vilket jag säger om allt som känns som ouppnåeligt här. Frågan är, när i framtiden kan jag få den där stora garderoben, kopplad till ett dataystem där alla mina kläder finns registrerade, där datorn kan sätta i hop en hel outfit bara genom att jag klickar på en symbol som beskriver min dagskänsla. Kläderna kommer ut från garderoben, välstrukna och hängda på en docka så ser jag hur det ser ut. Det är väl inte för mycket begärt?

My closet room – appen som organiserar din garderob virtuellt

Och som sagt, det finns alltid en app!
Grundarna till denna smarta idé myclosetroom.se heter Josephine Eskilsson och Felicia Åkerlind och bildade bolaget 2012.

Du tar bilder på dina kläder och skor vilket ger dig en överblick och du kan även fixa till bilderna genom att ta bort bakgrunden så kläderna matchas i hop snyggare. Collagen som du får när du har valt ett antal plagg ser ut som när du shoppar i vilken nätbutik som helst, vilken nytändning för din garderob det måste bli! Självklart kan du dela dina outfits och planera kombinera andra köp du har tänkt att göra från diverse nätbutiker.

Fantisera på!

Nu levereras inte kläderna via en modell som kommer ut från garderoben i full outfit, men jag kan leva med det. Ett tag till i alla fall. Annars får jag väl flytta till Japan den dagen jag inte orkar ta ur mina kläder själv från garderoben. Och förresten, jag nämnde väl att när kläderna behöver tvättas paketeras dom automatiskt i en prydliga högar sorterade i 40 och 60 graders, vit, svart eller färgade. För kläder till kemtvätt har beställningen redan gått i väg och jag kan droppa in kläderna på väg till jobbet utan att köa.

Lämna en kommentar