Sociala vardagsrum och vattenhål i din stad

Här är ett bra exempel på vad data från incheckningar via Foursquare kan visualisera – Livehoods.

Jag checkar (nästan) alltid in och tycker om att ge tips på ställen jag gillar. De gånger jag glömmer checka in skyller jag på personen jag träffar ;). Ibland känns det ohövligt att dra upp mobilen direkt när man ses och sedan glömmer jag. Foursquare är fortfarande min favorit.

Livehoods verkar ge en idé om vilka ställen du förmodligen kommer att tycka om utifrån vilken person du är och vad du besökt tidigare, alltså checkins via Foursquare. Tjänsten är under utveckling och begränsad. Men tanken om kluster av ställen, de ”osynliga” relaterade platserna du kanske inte hittar till dyker upp här. Ger en lokal känsla och jag skulle gärna tillfälligt följa personer som bor i stad dit jag kommer för att få bra tips om vart jag ska gå och framför allt äta.

Visst, TripAdvisors betygsättning är fortfarande min favorit för jag har ytterst sällan blivit besviken på något jag hittat där. Både boende och restauranger. Men Livehoods verkar enkelt och snyggt att navigera efter. Ser fram emot en utveckling.

Artikel: A Map Of Your City´s Invisible Neighbourhoods According To Foursquare

 

Lämna en kommentar