Digitalt i Austin och vildmark i Älvsjö

Austin i Texas och Älvsjö utanför Stockholm har inte så mycket gemensamt förutom att det just nu vimlar runt en stor mängd dedikerade, nyfikna människor som gärna köar, trängs och lyssnar på seminarier och ivrigt tar in alla nyheter som finns under ett och samma tak – it´s showtime.

PÅ HEMMAPLAN – motorsågstävling, klättervägg och naturupplevelser

I torsdags gick jag en runda på Vildmarksmässan utifrån två perspektiv. Dels eftersom det tillhör mitt jobb att se hur alla mässor fungerar vilket är självklart när jag jobbar där ute, men även utifrån ett reseintresse. Det är ett tag sedan jag och min sambo åkte på en mer äventyrlig semester, men det förhindrar inte att man planerar och drömmer vidare om framtida resmål. Motsatsen måste vara den resan vi nyligen var på med all-inclusive, pool och palmer. Men det var ganska så trevligt måste jag erkänna….

Expeditionsresor, en resebyrå som tar med dig på upplevelser som är allt annat än ”semester” har en mängd intressanta resmål. Det är Ola Skinnarmo som äger företaget och som leder resor, bl a till Nordpolen. Svalbard, Nordpolen, Kilimanjaro och Galapagos-öarna är destinationer jag gärna skulle uppleva. Beroende på strapatsnivå kanske inte valet faller på just Expeditionsresor även om dom har både för nybörjare och ”extremer”.

Pathfinder Travels ”stora berg små grupper sedan 1999” har spännande vandringsresor till Island, Österrike, Rumänien, Marocko och Nepal mm vilket också låter intressant och med varierande svårighetsgrad. Jag är mer för en resa där min packning inte nödvändigtvis måste bäras av mig själv ;).

SAMTIDIGT OVERTHERE I AUSTIN, Texas – digitalt, film, musik och fest

The South by Southwest® (SXSW®) Conferences & Festivals 8-17 mars.
Det är tydligen planet mot USA och Austin man skulle boardat om man vill se framtiden inom teknik, webb, film och musik. Men som tur är finns ju både Facebook, Twitter och Youtube så vi som inte är där kan vara med på ett litet lite hörn. Ca 60 000 besökare var där under 2012 och utställare från ett 70-tal länder. Gillar du musik finns ett hundratal scener att välja på, beslutsångest utlovas! Det verkar finnas goda möjligheter att i förväg planera sina dagar via sociala medier, ladda upp sin profil och intressen och att prata ihop sig med dom du åker med. En nödvändighet för stora event som det här kan man tycka.

ImageThink har fångat öppningsdagen väldigt bra i denna infografik, snyggt!
Om jag varit på plats hade jag nog valt att lyssna på föredrag om social tv, lite om finansiär crowdsourcing inom filmvärlden, hur man bäst använder sin mobiltelefon för att filma, anonymitet i framtiden när det blir allt enklare att identifiera människor med hjälp av teknik och mycket annat på agendan. Det finns ett seminarium som heter Successful Wi-Fi at Large Events vilket många svenska arrangörer genast borde åka och lyssna på….

SXSW är kanske ett mål för 2014!

Lämna en kommentar