Livet ger och tar

Båtar laddar inför Gotland Runt
Båtar laddar inför Gotland Runt

Idag har jag tagit mig runt halva stan och uträttat ärenden och sedan bara njutit av solen och allt som händer runt omkring. Alla Stockholmare som flyr stan ersätts av en massiv hord av turister och jag gillar att se människor gå omkring och fotografera, titta på kartor, överfulla turistbussar och uteserveringar. Sightseeingbåtarna går för högtryck och köerna till glasskioskerna är långa. Dessutom ser man knappt Stockholms ström just nu för ett par hundra segelbåtar som ligger och guppar och inväntar starten för Gotland Runt i morgon, eller ÅF Offshore Race som det heter.  Det är juni helt enkelt, allt händer på en och samma gång!

Turister i stan
Turister i stan

De senaste två veckorna har jag hunnit fylla år, haft fest, min sambo har fyllt år, vi har firat och jag har blivit firad vid så många tillfällen nu att jag har börjat bli bortskämd på fina presenter och ord. Men vid närmare eftertanke kan det aldrig bli för mycket av den varan, att bli uppmärksammad av vänner och familj, det tröttnar man inte på.

Två par, vänner till min sambo har gift sig men båda paren valde att genomföra sina bröllop väldigt nedtonat och med kort varsel inför vännerna. Men inte desto mindre vackert. Jag var själv inte närvarande vid ceremonierna men vi har båda varit delaktiga på lite olika sätt. Bröllop är så olika och det är roligt att se hur parens personligheter gör bröllopen så unika och ojämförbara.

LIVET GER OCH TAR

En vän har gått bort och det kom inte som en överraskning men ändå ”oväntat”. Livet är fullt av orättvisor och när vänner och bekanta drabbas av tråkiga saker känns det väldigt orättvist. Att det finns en mening med allt har jag varit övertygad om även då jag själv blev väldigt sjuk för många år sedan, men jag har börjat tvivla på detta. När någon dör alldeles för tidigt känns det helt meningslöst och ja, orättvist!

Det är vackert i stan just nu och jag uppskattar allt fint jag ser. Alla människor försöker göra det bästa av sommaren, försöker ordna det för sig så bra som det bara går. Jag kan bara konstatera att livet ger och tar, hur du än planerar, fixar och donar så blir det ändå som livet bestämmer till slut.

Lämna en kommentar