Sommarvärme och lediga dagar

OAXEN HAR ÖPPNAT PÅ EN NY Ö

På Foursquare har jag en to-do lista där jag lägger till restauranger jag vill besöka. Idag vid lunchen bockade jag av Oaxen Krog & Slip som öppnade för två veckor sedan. Små sardeller till förrätt och därefter en supergod gös, där hela fisken kom in vilken räckte lagom för tre personer. Det var första gången jag åt körvelsorbet och jag var väldigt skeptisk innan jag ens smakat, men det berodde mest på att jag avundsjukt spanat in grannens desserttallrik med den krämigaste chokladtårtan jag sett med den tjockaste kolasåsen till! Fast å andra sidan så var min lilla sorbetkula en av de bättre sorbeterna jag ätit på länge med salt och olja på.

Jag hade med mig min nya kamera ut för första gången och då var självklart batteriet nästan slut. Men ett par bilder blev det i alla fall!

Oaxen_fuji

Gröna Lund från Beckholmen
Gröna Lund sett från Beckholmen

Oaxen ligger ute på Beckholmen vilket är en del av stan som jag nästan aldrig har varit på. ”Bakom” Gröna Lund, den lilla miniön med det det stora skeppsvarvet där en av de kända giraff-lyftkranarna står. Vilken fin plats, helt tyst så när som på skriken från Grönan och ett dovt bankande från varvet.

KORT ARBETSVECKA MEN INTENSIVA LEDIGA DAGAR

Vad är kopplingen Salong / Systembolaget. Hmmm.
Vad är kopplingen Salong / Systembolaget. Hmmm.

Efter en lång arbetsvecka bestående av måndag och tisdag hade jag tid att boka in min efterlängtade besök hos frisören och äntligen tonade mitt hår ”mörkt”. No more gråa hårstrån säger jag bara!
Men Foursquare, nu har det nog blivit ett litet missförstånd här…

Mina inbjudningar med små fjärilar på
Mina kalasinbjudningar

Annars tycker jag inte att jag hinner med något just nu trots att jag frenetiskt betar av min lista på saker att göra. En blandning av alla privata åtaganden men eftersom det är långhelg så ska jag verkligen försöka vara ”ledig” i helgen och beta av att göra-listan innan lördagmorgon.

Jag kommer att avsluta mitt vikariat i slutet av augusti och letar därför efter ett nytt jobb nu. Det tar sin tid, punkt slut. Försöker strukturera jobbsöket med att köra varannan gång – lista jobb och nästa gång jag sätter mig så skickar jag ansökningar och en ny lista med jobb och sedan skicka…
Jag har i alla fall skickat ut alla mina inbjudningskort till min 40-årsfest. Det blev med små fjärilar på!

DEN OBLIGATORISKA KUNGSAN-BILDEN

Nu är dom här! Körsbärsblommorna som förhäxar alla förbipasserande. Fantastiska träd, synd bara att dom försvinner så snabbt. Men kvar blir alla foton.

Körsbärsblom i Kungsan
Nej, vi är inte i Japan – vi är i Kungsan där de mest fotograferade träden i stan står, körsbärsträden!

För övrigt öppnade ”Abba-museet” för någon vecka sedan, men det heter egentligen Swedish Music Hall of Fame. Det såg ut som en grandios öppning.  Jag ser fram emot ett besök där.

Lämna en kommentar