Profil

Jag är lite av en turist i min egen stad och utnyttjar gärna kulturutbudet som finns i Stockholm i form av utställningar, film och ibland teater samt alla underbara matupplevelser på restauranger. Platser som Moderna museet och lugna områden som den lilla oasen Skeppsholmen betyder mycket för mig där jag bara kan vandra omkring, ta en lunch eller fika och samla intryck.

Älskar att snurra på jordglobar, granska kartor och checka in

Jag älskade att snurra på min farmors slitna jordglob där Atlanten var intryckt på ett ställe. Likaså bläddrade jag otaliga gånger i min mormors stora tunga bok om städer i Europa där jag inte kunde sluta förundras över Atomium-skapelsen i Bryssel. Men visst, jag är evigt tacksam för GPS i mobilen för den delen..

Som turistfotograf är jag flitig och samlar ihop en mängd bilder på resor. Sen ett par år tillbaka uppgraderade jag mig till kameran Fujifilm XE-1 för att kunna ta mer proffsiga bilder. Men då jag ändå tycker bäst om att fånga ett ögonblick och förmedla något och lyfta fram de små detaljerna i en bild framför tekniken, så har jag en förkärlek till min iPhone och dess fotoappar. Jag är inget fan av hashtaggen #nofilter dock… Alla bilder måste piffas innan publicering och gärna via Instagram.

Checka in på hotell är väl ändå en otroligt häftig känsla? Förväntningarna efter att ha sett bilder, efter att ha hört andras omdömen omsätts till ett pirr i magen då man stiger in genom entrén. Att göra sig hemmastadd i sitt rum, byta om för att besöka restaurangen eller baren för kvällen, ja det där hotellivet är fantastiskt!

Lämna en kommentar