Jobb & Webbprojekt

Hemmakontor

Inom webbredaktörsrollen ryms allt från strategiska beslut till att skapa innehåll för olika kanaler. Fokus i mina arbetsuppgifter och ansvarsområden har varierat beroende på vilken arbetsgivare jag har haft och vilket utgångsläge företaget befunnit sig i. Min långa erfarenhet har därför gett mig insikter i hur olika behov kan se ut och hur olika teamkonstellationer kan fungera. Inom mässbranschen till exempel ligger utmaningen bland annat i att jobba serviceinriktat och tillgodose behoven för flera målgrupper samtidigt. Att kunna ge en fin service utåt mot kunder och besökare är väl så viktigt, men det gäller även inåt på företaget du är på och det är något som jag värdesätter mycket.

Jag började studera webbdesign år 2000 och jobbade efter det som webbredaktör i flera år inom organisation med ideell verksamhet. Därefter bestämde jag mig för att komplettera rollen med webbstrategi och gick utbildningen Interaktiv kommunikation på Berghs SoC. Året efter praktiserade jag som ”strategy planner” på den digitala byrån Hypermedia i Polen där jag jobbade med både lokala och globala kunder. Se mina skolprojekt här.

Curious Mind (från 5 mars 2014)

Webbkonsult/webbredaktör på kommunikationsbyrån Curious Mind. Pågående kunduppdrag på Scandic Hotels, e-commerce, www.scandichotels.se och www.scandichotels.com. Mitt fokus är på den engelska sidan som riktar sig till den internationella marknaden.

Frilans (2 september – 1 mars 2013-2014)

Uppdrag inom webb- och kommunikation. Innehåll för webbsidor i WordPress.
Kunder under 2013: Svenska Institutet, Svensk Form

Stockholmsmässan (2012-2013)

Projektkoordinator. Koordinering av fackmässan Formex (inredning). Mina uppgifter fokuserade på administration – webbinnehåll, sociala medier – tryck och produktion av mässkatalog.

Formex webbsida
Formex är en fackmässa med drygt 900 utställande företag och 25.000 besökare.

7minds.se (2011–2012)

Webbkonsult för 7minds som bl a utbildar företag i EPiServer.
Mina ansvarsområden fokuserade på redaktörsstöd – kravställning – dokumentering

Kpwebben, Kamratposten
Kpwebben.se, Kamratpostens webbsida med ny design

Som anställd på konsult- och utbildningsbolaget 7minds jobbade jag för kunden Bonnier Digital (f.d Bink). I jobbet ingick arbete inför nylanseringar av webbplatser där jag bland annat agerade koordinator mellan kund och tekniskt team. Fungerade även som stöd till webbredaktörer på plats som jobbade i EPiServer som cms. Viss dokumentering (manual) av cms-funktionalitet för webbsajter med EPiServer som plattform förekom, innehåll och granskning av text.

Projekt jag jobbade med var bland annat KP-webben (Kamratposten, bild) och Krysset.

FACIT.com (2011-2011, ca 6 månader)

Mina ansvarsområden fokuserade på innehåll – sociala medier och företagsblogg – driva trafik
FACIT.com är en jämförelsetjänst för nybilsköpare. Under några månader jobbade jag främst med företagets sociala medier och företagsbloggar (bild). Bloggen är inte aktiv idag.

DESIGN FÖR ALLA.se (2005–2007)

Ett treårigt samverkansprojekt mellan EIDD Sverige (ägare), SVID, Handisam och HSO.
Mina ansvarsområden fokuserade på struktur – funktion – användbarhet – innehåll

Design för Alla projektets webbplats
Design för Alla projektets webbplats från 2007

Projektet vände sig till den offentliga- och den privata sektorn samt utbildningar inom design och arkitektur. Syftet var att öka förståelsen och en efterfrågan för “Design för Alla”- kunskap och designprocesser.

Uppdraget var att skapa en webbplats  för projektet DESIGN FOR ALLA.se där information, projektaktiviteter och goda exempel finns. Jag jobbade med upphandling av konsulttjänst för implementering av CMS systemet EPiServer, struktur, designförslag och utvecklingsmöten med it-konsulter och reklambyrå under projektets gång. Likaså att kontinuerligt testa tillgängligheten för webbsidan enligt W3C: riktlinjer.

Se fler arbetsgivare och utbildningar på LinkedIn

Lämna en kommentar